ФИЛТРИРАЈ ПО
Search
Generic filters

Search
Generic filters
Медиа Центарот е услуга за новини, блогови и видоа материјали и што ви овозможува пристап до новостите за компанијата и нејзините деловни сектори.

Тип 2 дијабетес може да се превенира: Преземете ги овие 5 важни чекори и намалете го ризикот!

Тип 2 дијабетес може да се превенира: Преземете ги овие 5 важни чекори и намалете го ризикот!

Во очи на Светскиот ден на дијабетесот, и генерално во месецот ноември секоја година во светот интензивно се зборува за дијабетесот, како една од најраспростанетите

Прочитај повеќе »
тироидна жлезда

Д-р Арѓент Муча: Жените се повеќе склони кон развој на проблeми со тироидната жлезда

Најголемата ендокрина жлезда во човечкото тело со специфичен изглед во форма на пеперутка е тироидната жлезда, сместена во долниот, преден дел на вратот. Позната е

Прочитај повеќе »

Откриен во почетната фаза, карциномот на дебело црево може да се спречи, да се лекува и да се победи!

Колоректалниот карцином (рак на дебелото црево) е болест која резултира со неконтролиран раст на абнормални клетки кои потекнуваат од дебелото црево или ректумот. Овие клетки

Прочитај повеќе »