МАКМИРОР КОМПЛЕКС™

Makmiror Complex™

Trajtim lokal të infekcioneve intravagjinale

MACMIRIR COMPLEXTM kapsula vagjinale, e butë, përmban kombinim të dy substancave aktive efikase:

► Nifuratel 500 mg

► Nystatin 200.000 UI

Nifuratel është hemioterapeutik i cili shfaq veprim intenziv dhe efikas kundër trihomonas, bakterieve dhe kërpudhave. Nystatin është antibiotik mirë I njohur me veprim antimikotik, veçanërisht aktiv kundër kërpudhave nga gjinia Candida. Ky kombinim mundëson terapi polivalente të vagjinitis-it me çrast siguron eliminimin e mikroorganizmave patogjenë, përgjegjëse për infekcionin (Candida albicans, Trichomonas dhe bakteriet) dhe i ruan kushtet fiziologjike të vagjinës.

Indikimet

MACMIRIR COMPLEXTM kapsulat vagjinale përdoren për trajtim lokal të vagjinës dhe inflamacionit të gjenitalieve të jashtme, të shkaktuara nga mikroorganizmat patogjenë të ndieshme ndaj kombinimit nifuratel-nystatin.

Bari përdoret vetëm tek të rriturit.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit

Zakonisht dozimi tek të rriturit është 1 kapsulë vagjinale në ditë, në mbrëmje para gjumit. Rezultat më të mirë terapeutik arrihet kur kapsula do të futet thellë në vagjinë.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit

Zakonisht dozimi tek të rriturit është 1 kapsulë vagjinale në ditë, në mbrëmje para gjumit. Rezultat më të mirë terapeutik arrihet kur kapsula do të futet thellë në vagjinë.

Kundërindikimet

MACMIRIR COMPLEXTM kapsulat vagjinale nuk guxojnë të përdoren nëse tek pacienti ekziston hipersenzitivitet ndaj nifuratel-it, nystatin-it ose ndaj cilës do nga përbërësit e tjerë ndihmës të barit.

Veprimet e padëshiruara janë shumë të rralla, dhe paraqiten si raste të izoluara të reaksioneve alergjike (dermatitis, urtikaria) si dhe të kruarjeve dhe djegieve vagjinale, të cilat në përgjithësi janë të buta dhe kalojnë spontanisht.

Paketimi

6 kapsula vagjinale. Bar vetëm me përshkrim të mjekut.