ХЕНДИ

Хенди

Гел за дезинфекција на раце на база на алкохол 60%, кое содржи глицерол, добро позната супстанција за нега на сува кожа.

СОСТАВ

Ethyl alcohol, aqua (purified water), glycerol, carbomer, triethanolamine

Начин на употреба

Ставете мала количина од гелот на вашата дланка. Истријте ги дланките една со друга, потоа целата површина на рацете и прстите додека не се исушат. Не се промивајте. Деца да го користат гелот под надзор на возрасен.

Чување

Да се чува на температура до 25° C во оригиналната амбалажа, подалеку од топлина, искри, отворен оган и жешки површини. Да се чува на места недостапни за деца.

Предупредување при употреба

Само за надворешна употреба. Да се внимава да не дојде во контакт со очите. Доколку тоа се случи, внимателно да се испира со чиста вода. Да не се нанесува на оштетена и иритирана кожа.

Дополнителни информации

без парфем и парабени

Пакување

100ml и 500 ml