Гастроинтестиналниот тракт или дигестивниот систем е тракт од устата до анусот кој ги вклучува сите органи на дигестивниот систем кај човекот. Храната што се зема преку устата поминува низ сложен процес на механичка и хемиска преработка при што се овозможува  да се извлечат хранливи материи и да се апсорбира енергијата, а непотребниот остаток  да се исфрли надвор од организмот.

Нормалната функција на овој систем е од огромно значење за нашето општо здравје. Нашата палета на препарти за дигестивно здравје е вистинска поддршка на нормалното функционирање на дисгестивниот систем. Вистинско решение за проблемите со хемороиди и анални фисури ви нуди Антролин. За подобрување на функцијата на црниот дроб одберете Левикер, а за растворање на жолчни камчиња и лекување на примарна билијарна цироза ќе ви помогне Урсобил. Во случај на запек и  нередовно празнење на дебелото црево, микроклизмите Керлакс брзо и лесно ќе ви го подобрат работењето на дебелото црево. Дибузин е наменет за исхрана на лица со функционални пореметувања на дигестивниот тракт (IBS – синдром на нервозни црева) и воспалителни болести на цревото (улцеративен колитис, Кронова болест). Исто така Салкрозин гастрорезистентните таблети и Салкрозин супозиториите делуваат против воспаление предизвикано од воспалителна болест на цревото (улцеративен колитис и Кронова болест).

Дигестивно здравје
Дигестивно здравје
Дигестивно здравје

Истражете ги нашите ПРОИЗВОДИ