Дијабетесот е една од најраширените болести во светот и се смета дека во 2019 година околу 9% од светската популација страда од некаква форма на дијабетес. Дијабетес мелитус или дијабетес е група на метаболички нарушувања која се карактеризира со високо ниво на глукоза во крвта за подолг временски период, изразена преку богата и специфична симптоматологија. Метаболните нарушувања се ризик фактор и директна причина за многу други заболувања. Со нашите природни производи се грижиме за одржувањето на нормалното ниво на глукозата во крвта препорачувајќи ви го Диабил поради неговите состојки, а за одржување на нормални концентрации на холестерол во крвта и намалување на телесната тежина ќе допринесе Кардиол со неговите состојки.

Истражете ги нашите ПРОИЗВОДИ