3D_LevikerMK

ЛЕВИКЕР®

ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ ЗА ПОТКРЕПА НА ЦРНИОТ ДРОБ

ШТО Е ЛЕВИКЕР ?

Левикер® е природен додаток на исхрана кој содржи стандардизиран екстракт од Prunus mume. Супер овошјето, познато како јапонска кајсија, се користи традиционално во Азија поради неговите хепатопротективни и антиоксидативни својства.

што содржи левикер ?

Левикер® содржи стандардизирана концентрација на олеанолна и урсолна киселина, две биоактивни природни состојки на Prunusmume, како и холин.

Состојки: 1 таблета
Prunus mume стандардизиран екстракт 150 mg
Холин 82.5 mg

што придонесува левикер ?

Левикер® придонесува за одржување на нормалната функција на црниот дроб и за нормален метаболизам на мастите

ПРЕПОРАЧАНО ДОЗИРАЊЕ НА ЛЕВИКЕР

Препорачано дозирање е 1 таблета Левикер® дневно да се земе со чаша вода, најдобро наутро со појадокот, во времетраење од 3 месеци.

КОГА СЕ КОРИСТИ
ЛЕВИКЕР ?

Cостојби кои се карактеризираат со акумулирање на масти во црниот дроб најчесто се без симптоми и се поврзани со животен стил без движење и нездрав начин на исхрана. Дополнително Левикер® може да ја подпомогне функцијата на црниот дроб додека се употребуваат лекови кои го тераат црниот дроб “да работи прекумерно” (интензивен метаболизам).

ПРЕДУПРЕДУВАЊА:

Не ја пречекорувајте препорачаната дневна доза.
Не треба да се употребува во случај на преосетливост на некоја од состојките.
Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана и здрав животен стил.
Производот чувајте го на места недостапни за деца.
Да се чува на собна температура до 25°C во оригиналното пакување.
При предозирање можна е појава на лаксативни ефекти.

Повеќе информации