Улогата на тироидната жлезда во бременоста

Пишува: Д-р. Марија Коцева специјалист гинеколог – акушер ПЗУ „Д-р. Ложанковски“ Тироидна жлезда и нејзина дисфункција Тироидната жлезда е многу мал орган налик на пеперутка лоцирана на предниот дел од вратот, која продуцира хормони кои го регулираат телесниот метаболизам и влијаат на виталните функции на телото. Нормалното функциониорање на тироидната жлезда е значајно за плодноста…